Wednesday, September 28, 2011

Poster Making


Poster Process - The Black Keys from DKNG Studios on Vimeo.

Teringin nak ade studio sendiri. cari job sendiri. jadi bos sendiri.
buat keje pasang lagu iron maiden kuat2.buat keje sambil telanjang. amboiii.,
modal dengan risk tu tak berani lagi.. haihhh


.

Tuesday, September 27, 2011

Mood



Currently listening to..







.

Saturday, September 24, 2011

Spotted



Just a small review bout me.. Check it out Here.
thanks =) 




.


Thursday, September 22, 2011

Need VOTE, HELPPPPP! lagi..

Aku da lame tak view behance aku.. baru2 ni aku bukak tau2 design WeLoveColors tu da 100++ like.
wow.. pencapaian peribadi yang membuatkan aku senyum sorang2 depan pc. yeehaa..Lagi sekali.. aku try submit design kat DBH and.. approved, oyeah..
belum setel lagi.. aku memerlukan vote. so KAWAN2 yang dikasihi...
marilah tolong aku... hehe =)






Vote disini ya.. click saja disini.
terima kasih.. harap jasa baik korang akan dibalas.. AMIN.


*macam biase, kene sign up/ log in.. tapi tak lame pon.. tak banyak die tanye.. tak sampai seminit pun.. 




.


Tuesday, September 20, 2011

Spotted


















Spotted! Here!


*highest like ever i ever ever get. Alhamdullillah. =)
syok sendiri.. yeeehaaa

Friday, September 16, 2011

Happy September

Rezeki bulan September.


Happy Birthday to me. 
aku memang jenis tak sambut birthday.tapi aku nak makan.. makan.. makan.. ;p
Syukur Alhamdullilah. semoga Allah panjangkan umur dan murah rezeki.




ni keputusan WE LOVE COLORS contest. dapat 3rd prize. yayy.. dapat jugak something. =D




atas ni hadiahnye.. helvetica moleskin..

Terima kasih kepada semua.. terima kasih.. terima kasih sebab vote.. terima kasih promote dekat kawan2..




.

Tuesday, September 13, 2011

Test Shred 01

Baru merangkak..percubaan di ofis.. cam haremmmm..
Trivium - like light to the flies


video




praktis lagi!!!




.

Monday, September 12, 2011

Motivate Beat untuk bekerja

this sound much better. =D



pastu.. ni makan die.. 



.

Friday, September 9, 2011

Elenowen

Saw them in THE VOICE, axn channel.. 
They're just sweet. =D


Sunday, September 4, 2011

Need VOTE, HELPPPPP!





Dear my fellow beloved friends, i do need your help to vote my design.
This is my submission for designbyhuman shirt contest.



I think you have to register to vote but please do as it only takes a minute..
Will appreciate much if you guys can take a lil time.



if im win, they will print out the design on shirt. yeahhh! 
hopefully~




thank you FRIENDS!! =D






Motivate






Mengeluh, Mengeluh dan Mengeluh..
Kenapa Mengeluh, tak elok kan.. 
Sabar kan lebih baik =)


Kita selalu bertanya dan Quran sudah menjawabnya.
Kita bertanya: Kenapa aku diuji?
Quran menjawab , “Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan ,” Kami telah beriman, sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka , maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar , dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang berdusta.” Surah al-Ankabut , ayat 2-3.

Kita bertanya : Kenapa aku tak dapat apa yang aku idam-idamkan?
Quran menjawab ,” Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu , padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.” Surah al-Baqarah , ayat 216.

Kita bertanya : Kenapa ujian seberat ini?
Quran menjawab ,” Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya.” Surah al-Baqarah, ayat 286.

Kita bertanya : Kenapa kita rasa frust?
Quran menjawab ,” Janganlah kamu bersikap lemah , dan janganlah pula kamu bersedih hati , padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya , jika kamu orang-orang yang beriman. “Surah Ali Imran , ayat 139.

Kita bertanya : Bagaimana harus aku menghadapinya?
Quran menjawab ,” Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang , dan sesungguhnya sembahyang itu amat berat kecuali bagi orang-orang yang khusyuk.” Surah al-Baqarah ayat 45.

Kita bertanya : Kepada siapa aku berharap?
Quran menjawab,” Cukuplah Allah bagiku , tidak ada Tuhan selain daripadanya. Hanya kepadanya aku bertawakal .” Surah at-Taubah, ayat 129.

Kita bertanya : Apa yang aku dapat daripada semua ujian ini?
Quran menjawab ,” Sesungguhnya Allah telah membeli daripada orang-orang mukmin , diri dan harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka.” Surah at-Taubah , ayat 111.

Kita berkata : Aku tak tahan!
Quran menjawab ,”....dan janganlah kamu ber putus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.” Surah Yusuf , ayat 12.

Kita berkata: Sampai bila aku akan merana begini
Quran menjawab,” Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan. Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan. “ Surah al-Insyirah, ayat 5-6.





*aku pun copy paste je, untuk renungan bersama.

Saturday, September 3, 2011

Test 0.1 - Particle Formation

Playing around with photoshop. 

bye

*lame tak main manipulation, rase takde touch da.. haihh..